Incentive Valencia

Tijdens een incentive Valencia vindt en beleef je nog het echte traditionele Spanje.

Zoals Barcelona zo’n 25 jaar geleden begon, zo is Valencia nu, als het gaat om toerisme. Tot op de dag van vandaag zijn veel historische gebouwen in de oude stad bewaard gebleven. En hoewel Valencia van oorsprong eigenlijk een industriestad is, heeft het alle kenmerken in zich om tot een toeristische stad van formaat uit te groeien.

 

Valencia, schitterende stad bomvol cultureel en architectonisch erfgoed. Je hebt je handen al vol aan het kloppende hart van de stad, het oude authentieke centrum. Daar staat bijvoorbeeld de gotische kathedraal waarbinnen de Heilige Graal, de drinkbeker van Jezus, bewaard en gekoesterd wordt. In de klokkentoren ernaast leidt de 207 treden tellende trap naar een kostelijk uitzicht over de stad.

 

Voor degenen die van uitgaan en evenementen houden, is Valencia een feestje. Hoogtepunt van het jaar is Fallas, het festival dat in maart wordt georganiseerd ter ere van de stadsheilige Sint Jozef. Verder biedt de stad voor ieders smaak en stijl genoeg uitgaansgelegenheden. Van hippe nachtclubs tot traditionele Spaanse dansvoorstellingen, en van zwoele beachparty’s tot casual een biertje pikken op een zomeravondterras.

Eten en drinken? Daar houden de Spanjaarden van. Valencia verrast keer op keer, want wist u dat dit de stad is waar de beroemde Spaanse paella vandaan komt? Die gaat u hier natuurlijk een keertje proeven, heerlijk!

Incentive Valencia - Paella en Sinaasappels

Incentive Valencia

Een warm welkom.. de Torres des Serrannos

Incentive Valencia

Machtig mooi Plaza del Ayuntamiento

Incentive Valencia

Las Fallas.... een unieke beleving

Incentive Valencia

Net als Mercado Central

Waarom een incentive Valencia ?

Wanneer je Valencia bezoekt tijdens een incentive of personeelsreis, kan de stad nog wel eens als een mysterie aanvoelen.

Kleine straatjes, verstopte pleinen, unieke verhalen en weetjes. Zelfs wanneer je de stad al meerdere keren bezocht hebt, kom je telkens weer achter verrassende anekdotes én nieuwe spots. Maar wist je dat Valencia ook een aantal geheimen kent?

 

We hebben er een paar opgesomd die de nieuwsgierigheid alleen maar groter moeten maken!

 

VERSTOPTE ROMANTISCHE TUIN

Tijdens een bezoek aan Valencia is het bekende Turia park een must-visit. De groene strook die om het noordelijke gedeelte van het centrum kronkelt, is eigenlijk niet te missen. Een ander (kleiner) park dat ook zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen, zijn de Jardines de Monforte. Deze tuinen liggen op een steenworpafstand van het Turia park, maar wordt door menig persoon overgeslagen. Misschien omdat de tuin enigszins verstopt is en je maar net van het park af moet weten…  Grappig weetje: vroeger werden de Jardines de Monforte voornamelijk voor Koninklijke doeleinden gebruikt. In de tuinen werden toen grote feesten georganiseerd.

 

VALENCIA ALS GROOTSTE BORDEEL VAN EUROPA IN DE MIDDELEEUWEN

Het is bijna niet voor te stellen, maar in de Middeleeuwen was katholiek Valencia een stad die onder andere bekend stond vanwege… prostitutie. Van 1356 tot 1671 had Valencia namelijk het grootste bordeel van Europa. Misschien denk je, dat zal vast wel in een achterliggende wijk liggen, maar niets is minder waar. Het bordeel was in hartje centrum gelegen, naast de bekende zijdebeurs La Lonja. Zou dit een reden kunnen zijn waarom er in en rondom La Lonja veel erotische beelden te zien zijn? Het bordeel in Valencia kende een goede organisatie en hieraan waren ook regels verbonden. Zo mochten mannen geen relatie hebben met dames in het bordeel. 280 mannen tussen 1367 en 1399 lapten deze regel aan hun laars en kregen uiteindelijk een boete. Boetes kon je toentertijd ook ontvangen wanneer je als jood of moslim een relatie aanging met een christen. Drie personen werden hiervoor beboet. Dit en nog veel meer bijzondere gegevens zijn vastgelegd waardoor het duidelijk is dat Valencia in de Middeleeuwen een vrij erotische stad was. In de zeventiende eeuw kwam er meer tegenstand tegen de bordelen en de prostitutie. Aan het eind van de zeventiende eeuw verdween de massale prostitutie voor een groot deel in Valencia. 

 

PAELLA VALENCIANA IN EL PALMAR

Misschien ben je al bekend met paella, maar wist je dat dit Spaanse gerecht oorspronkelijk uit de regio Valencia komt? En bij de echte paella horen ook wat lokale geheimen… Zo eten de locals het liefste de paella als lunch. Vooral zondag is volgens de locals een goede dag voor dit rijstgerecht. Graag gaan ze dan uit de stad, bijvoorbeeld bij een vakantiehuisje waar de gehele dag in thema staat van familie en eten. Is er geen vakantiehuis tot beschikking? Dan voldoet ook het dorp El Palmar. Dit is net buiten Valencia gelegen en met maar tientallen inwoners en ruim dertig paellarestaurants, kun je ook hier goed je slag slaan. Hier eet je het rijstgerecht in het hart van de paella, namelijk tussen de rijstvelden. Waar Valencianen na een goede paella Valenciana graag even bijkomen met een siësta’tje, kan dat in El Palmar met een rustgevend boottochtje over het Albufera meer.

 

EEN AANTAL PAELLAWEETJES:

  • Een goede paella herken je aan de ‘socarrat’. Dit is het ‘aangekoekte’ laagje op de bodem van de paellapan. Hier heeft de meeste smaak zich verzameld en menig Valenciaan wordt er enthousiast van. Even lekker schrapen tot je een goede hap socarrat hebt en smullen maar!
  • Een paella duurt minimaal 40 minuten om te bereiden. Komt de paella na tien minuten al op tafel? Dan heb je niet te maken met een verse voor jou bereide paella.
  • Bij de meeste restaurants wordt een paella voor minimaal twee personen bereid. Een paella in een kleine pan voor één persoon is vaak ook niet vers voor jou bereid.
  • In de regio Valencia vind je drie soorten paella’s: Paella Valenciana (met kip, konijnen slakken), Paella de Marisco (met zeevruchten) en Paella Mixta (met kip en vis).

De Hidden Gems van Valencia

Incentive Barcelona

Valencia.. bakermat van de Paella

Incentive Valencia

Agua de Valencia moet je geproefd hebben!

Contrast.. Oud vs Nieuw

Waarom een incentive Valencia met Beyond Your Boundaries ?

Ervaring

Met een ruime ervaring in het organiseren van de meest geweldige uitjes ben je er zeker van dat al je verwachtingen van begin tot eind worden overtroffen

Personal Touch

Bij ons geen afgebakende kaders, maar een reis die volledig is afgestemd op jullie wensen en eisen! Wij zorgen ervoor dat deze worden ingevuld met een overtreffende trap

Kennis

Waar we de kennis zelf niet hebben, halen we deze bij geselecteerde lokale partners die werken volgens dezelfde principes als die van ons

Magisch

Wij openen deuren die voor andere gesloten blijven en zorgen voor een verbluffende sfeer, onvergetelijke momenten waarover jaren later nog gesproken wordt

Je incentive Valencia laten samenstellen door Beyond your Boundaries?

De werkwijze van Beyond your Boundaries

Meet & Greet

Met een kopje koffie bespreken we de wensen, eisen en verwachtingen

Voorstel

We presenteren het voorstel om te kijken of we daarmee aan de eerste verwachtingen hebben voldaan

Finetunen

De laatste puntjes worden op de welbekende i gezet om niets aan het toeval over te laten

Let the magic begin

Ready, set and go ! Laat de onvergetelijke momenten en herinneringen maar komen !

Beyond Your Boundaries International

 

Where dreams come true

 

info@beyondyourboundaries.nl

www.beyondyourboundaries.nl

 

0031 6 5807 3305

#incentives

#uniek netwerken

#businessclub

#grensverleggend netwerken

#leef, beleef en ervaar

#inspiratiereizen

#better results with happy people

#netwerkreizen

#unieke netwerkevenementen

#bedrijfsreizen

#Nederlandwereldwijd