Incentive Tallin

Baltisch genieten tijdens een incentive Tallin

Incentive Tallin

Een incentive Tallinn?

 

Als je het hebt over een ideale bestemming voor een incentive, jubileumreis of personeelsreis, is Tallinn absoluut in de race.

Deze stad is romantisch, maar ook trendy. Je kunt er genieten van vele culinaire hoogstandjes, maar wel betaalbaar.

 

In de hoofdstad van Estland vind je lieflijke Middeleeuwse straatjes, maar ook veel groen. En daarnaast kun je je prima een aantal dagen vermaken met de bezienswaardigheden in Tallinn.

 

Misschien is de geschiedenis wel de oorzaak van de veelzijdigheid van deze stad. Net zoals die andere stad in de Baltische Staten, Riga, hebben vele bezetters hun stempel op de stad achtergelaten en dat zie je zeker terug in het straatbeeld.

Maar sinds de onafhankelijkheid van Estland in 1991 is er veel gebeurd in Tallinn, anders dan in andere Oostbloklanden zie je hier nog maar weinig terug van de Sovjettijd.

 

De hippe koffie- en eettentjes schieten als paddenstoelen uit de grond, een groot deel van de inwoners spreekt vloeiend Engels en de binnenstad van Tallinn staat strak in de verf en is sfeervol.

 

Hoog tijd voor een betaalbare, veelzijdige incentive Tallinn dus!

Wat mag je verwachten:

 

Overnachten in de meest geweldige accommodaties!

 

Ontbijt, lunch en diner wordt voor je verzorgd tijdens de complete reis

 

We nemen je mee naar de verborgen parels die de stad of regio te bieden heeft!

 

Proef de traditionele gerechten en de lokale drankjes!

 

Alle transfers en entreegelden zijn inbegrepen

Incentive Tallinn

Kleurrijke straatjes in de oude stad

Incentive Tallinn

Met evengoed heel veel groen

Wat is er allemaal te doen tijdens een incentive Tallin ?

Dat verklappen we gewoon nog niet … Want we vinden dat je dat gewoon zelf moet gaan ontdekken!

 

Vaak hebben we een bepaald beeld van de voormalige Oostblok en Baltische staten, maar keer op keer worden we positief verrast door een meer dan geweldig aanbod aan activiteiten, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden!

Incentive Tallinn

Veel historische kenmerken

En brede zandstranden

Het Kadriorgpaleis

incentive Tallinn

Stadspoorten naar de oude binnenstad

Incentive Tallinn

Machtige uitzichten over de stad

incentive tallinn

Alexander Nevski-kathedraal

Waarom een incentive Tallin ?

HET OUDE STADSCENTRUM VAN TALLINN, ESTLAND

De Middeleeuwse binnenstad van Tallinn staat sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst en niet voor niets: het is er prachtig. Je verkent de binnenstad het beste te voet, zo kun je af en toe even stil staan bij een plein, kerk, schattig straatje of één van de andere Tallinn bezienswaardigheden. Het hele oude centrum bestaat uit straten met kinderkopjes en ademt de sfeer van de Middeleeuwen. Kenmerkend zijn de prachtige gekleurde huizen, waar je niet genoeg foto’s van kunt maken. Een ander leuk straatje om even doorheen te wandelen is Katariina käik waarin diverse handnijverheid winkeltjes te vinden zijn. Aan het einde van dit pittoreske straatje kom je bovendien uit bij de stadsmuur, waar je overheen kunt wandelen.

 

DE PARKEN VAN GROEN TALLINN

Tallinn is een hele groene stad, met veel parken. Niet voor niets heeft Tallinn veel schonere lucht dan andere Europese hoofdsteden. Je vindt er zelfs een Japanse en botanische tuin en aan de rand van de stad een heel bos. In de winter kun je in dit bos zelfs skieën! Eén van de bekendste parken is wat buiten het centrum gelegen Kadriorgpark, met daarin het Kadriorg paleis. Maar ook dichtbij het oude centrum vind je heel veel mooie parken.

 

DE ALEXANDER NEVSKI-KATHEDRAAL

Als er één gebouw is in Tallinn die eruit springt qua architectuur is het wel de Alexander Nevski-kathedraal. De koepelvormige kathedraal, gelegen op de Toompea heuvel, is de belangrijkste Russisch-orthodoxe kathedraal van Estland. Heel oud is de kathedraal niet, hij werd gebouwd in 1900, toen Estland onderdeel was van het Russische rijk. De Alexander Nevski-kathedraal werd gebouwd als symbool van de Russische overheersing en is vanuit vele hoeken zichtbaar en is dus zeker niet te missen tijdens je stedentrip Tallinn.

 

TRENDY TALLINN: VOORMALIGE VISSERSWIJK KALAMAJA

Het is niet één van de meest toeristische Tallinn bezienswaardigheden, maar dat maakt het juist zo leuk. De andere kant van de stad zie je in de wijk Kalamaja. Er zijn hier veel hippe restaurantjes, het is dus een leuke plek om te lunchen of ‘s avonds een hapje te eten. Maar wandel voordat je dit doet zeker even dieper de wijk in, want Kalamaja heeft een interessante geschiedenis. Van oudsher woonden er in deze wijk vooral vissers en scheepslieden. De naam Kalamaja heeft de wijk dan ook hieraan te danken, Kalamaja betekent in het Ests ‘vishuis’. Dat er zoveel vissers en schippers woonden heeft vooral te maken met de ligging van de wijk vlakbij de haven. Dit alles veranderde echter toen Tallinn een treinverbinding kreeg met het Russische St. Petersburg, de stad werd interessant voor allerlei fabrieken om zich te vestigen. Dit zorgde ervoor dat in de wijk Kalamaja veel nieuwe, grote huizen gebouwd werden om alle fabrieksarbeiders te vestigen: de gekleurde ‘Tallinn houses’. Deze huizen zijn vaak bijna volledig van hout en beschikken over twee of drie verdiepingen. De huizen zijn fotogeniek en geven de wijk zijn speciale karakter. 

 

DE FOOD SCENE VAN TALLINN

In Kalamaja vind je ook Depoo, een food district met allerlei hippe restaurantjes veelal gebaseerd op street food in een urban industriële setting. Het restaurant OneSixty is zeker aan te raden. OneSixty is een restaurant geopend door een Michelin star restaurateur, een topchef en een craft beer enthousiast. Het resultaat van deze combinatie is een über hipster, maar ook no-nonsense restaurant in een oude werkplaats met als thema’s bier, vlees en whiskey. Je vindt hier geen tafelkleedjes en kaarsjes, maar stoere tafels, leren stoelen en centraal een bar. Op de halfopen zolder van het restaurant zie je een tatoeëerder aan het werk en door de glazen zijdeur kijk je in een een garage voor oldtimer motoren, Renard Speed Shop. Eten bestellen doe je aan de bar, van het krijtbord. OneSixty biedt keuze uit een aantal simpele gerechten. De meeste gerechten zijn gebaseerd op de core business van het restaurant: gerookt vlees. Pulled pork bijvoorbeeld, maar ook een ‘dirty burger’. Deze burger is overigens ‘misschien wel de beste burger die ik ooit gegeten heb’. Ook de friet die je als bijgerecht kunt bestellen, is niet zomaar friet, maar heerlijk gekruid en met een fantastisch sausje on top. En dan denk je natuurlijk: dit restaurant zal wel heel fancy prijzen hebben ook. Maar dát is minstens zo bijzonder: voor nog geen 15 euro per persoon heb je al een hoofdgerecht, bijgerecht en een biertje.

Vraag hier vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een incentive Tallin

Beyond Your Boundaries International

 

Where dreams come true

 

info@beyondyourboundaries.nl

www.beyondyourboundaries.nl

 

0031 6 5807 3305

 

#incentives

#uniek netwerken

#businessclub

#grensverleggend netwerken

#leef, beleef en ervaar

#inspiratiereizen

#better results with happy people

#netwerkreizen

#unieke netwerkevenementen

#bedrijfsreizen

#Nederlandwereldwijd