Geigertellers en dwangbuizen

De titel geigertellers en dwangbuizen heeft toch nog wat tijd in beslag genomen. Hoe vat je namelijk in een paar woorden samen hoe een bezoek aan de hoofdstad van Oekraïne door mij is ervaren op een manier die de aandacht trekt en werk als een trigger om verder te lezen. Als het aan mij lag hadden er namelijk veel meer woorden in deze titel gestaan, maar dat moet ik dan maar goed maken met het verhaal zelf!

 

Ik heb een bepaalde fascinatie met het bezoeken van plekken die veelal niet op een hele positieve manier terug te vinden zijn in onze, soms recente, geschiedenis. Zoals bijna iedereen had ik ook een soort van reisbucketlist, waarbij Tsjernobyl toch echt wel in mijn top 3 stond. Behoorlijk wat mensen uit mijn omgeving verklaren me met een grote regelmaat tot “gek” maar gelukkig verschillen smaken, wensen en eisen als het gaat om het invullen van reiswensen en te ondernemen activiteiten als je een leuke stedentrip wilt doen.

 

Ik ben dus begonnen met het afvinken van de reisbestemmingen op mijn Bucketlist en kan stiekem alvast verklappen dat Kiev echt wel een plekje in mijn hart heeft gekregen en omdat ik graag mijn reiservaringen deel hoop ik ook een beetje dat ik je met mijn ervaringen kan overtuigen om een bezoek te brengen aan deze geweldige bestemming.

 

Als je het over Kiev en Oekraïne hebt gaat een gesprek al heel snel over een heleboel negatieve onderwerpen. Als “plaats delict” voor de MH17 ramp, een land dat gedreven word/werd ( de meningen verschillen hierover nogal ) door corruptie en verscheurd wordt door een oorlog zou het vrij makkelijk zijn om een bestemming te kiezen die wat “veiliger” zou zijn. Maar waar je doorgaans wordt geconfronteerd met negatieve aspecten zijn er natuurlijk ook een aantal positieve aspecten. De prijs van het bier ligt namelijk op het niveau van ons Guldentijdperk en de mooiste vrouwen ter wereld zijn in Oekraïne te vinden! 

Positief of negatief… mijn drijfveer om Kiev te bezoeken was Tsjernobyl en als ik dan toch in Kiev was moest ik ook maar zoveel mogelijk meepikken van de stad zelf.. en zo geschiede!

 

Kiev is een stad die makkelijk te bereiken is. Vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en Keulen gaan er dagelijks directe vluchten die je in ongeveer 2 uurtjes serene rust in het luchtruim naar een compleet andere wereld brengt. Er zijn 2 vliegvelden te vinden in en om Kiev. Je hebt de Oekraïense Schiphol, Boryspil dat op ongeveer 30 minuten buiten Kiev ligt en Zhuliany dat op ongeveer 15 minuten van het centrum ligt en veelal wordt gebruikt door de Low Cost Airlines. Hotels zijn er in alle kleuren, geuren en maten evenals het aanbod van appartementen. De rivier de Djnepr splijt de stad letterlijk en figuurlijk in tweeën en als ik dan een advies mag geven.. De Linkeroever (westkant) is de place to be in Kiev. 

 

Ik had mijn hotel “strategisch” gekozen, direct gelegen aan het Onafhankelijkheidsplein ( Maydan ) en de hoofdstraat genaamd Khreschatyk straat. Bij aankomst op de luchthaven stond de chauffeur van het hotel me al op te wachten met zo’n mooi naambordje. Geeft toch altijd een beetje een speciaal persoonlijk welkom. Waar ik eerder refereerde aan de gunstige prijsstelling van eten en drinken ( lees eigenlijk: het leven daar ) moet je er wel rekening mee houden dat dit prijsvoordeel snel teniet gedaan kan worden als je niet op je data roaming let. Oekraïne ligt weliswaar in Europa, maar behoort qua mobiel internet en bellen niet tot de EU waardoor je “gewoon” € 2,50 per Mb betaald, 30 cent voor een SMS je en € 2,00 per minuut aan belkosten. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 ! 

 

In totaal zou ik 4 dagen verblijven in de enerverende hoofdstad van Oekraïne en op de 3e dag een bezoek brengen aan Tsjernobyl en de bijbehorende spookstad Pripyat. Dus de eerste 2 dagen ruim voldoende de tijd om de rest van de stad te ontdekken. Vooraf had ik een aantal tourguides gevonden en mijn wensen en eisen voorgelegd. Enerzijds de organisatie van de begeleide trip naar Tsjernobyl ( hou er rekening mee dat je ruim 3 weken voor je bezoek aan deze plek je aanvraag ingediend moet hebben. Je kunt dus niet “impulsief” een bezoek brengen aan Tsjernobyl omdat er een heel registratieproces aan vooraf gaat ) en anderzijds om zoveel mogelijk de toerist uit te hangen en dus te zien in Kiev. De toeristische plekken en natuurlijk ook een “kleine glimp” van het bruisende nachtleven. Ik ben er nu toch….

 

Het reisschema was gemaakt, in samenspraak met mijn steun en toeverlaat in deze, voor mij, vreemde stad en mijn avontuur kon beginnen! En wat is er nou een beter begin dan kennismaken met de traditionele Oekraïense keuken om daarna kennis te maken met de vodka, bars en clubs! Mijn “persoonlijke welkomst taxichauffeur” bracht me naar mijn hotel, ingechekt, koffers weg, opfrissen en .. Vamos.. 

Geigertellers en dwangbuizen
Lavra1

Mijn gids kwam me halen in de lobby van het hotel voor mijn eerste echte “Oekraïne ervaring”.  We stapten een restaurant binnen en daarmee ook meteen 50 jaar terug in de tijd. Gebreide tafelkleedjes en bediening in traditionele klederdracht. 

Waarom Beyond Your Boundaries ?

Ervaring

Met een ruime ervaring in het organiseren van de meest geweldige uitjes ben je er zeker van dat al je verwachtingen van begin tot eind worden overtroffen

Persoonlijke touch

Als een echte partner in crime zullen we op alle mogelijke gebieden meedenken en adviseren om eenieder met een onvergetelijke herinnering op te zadelen

Kennis

Door samen te werken met een bijzonder hoogwaardig geselecteerd partnerkanaal bent u er zeker van dat u alles uit uw event zult halen. Go Local!

Magisch

Wij openen deuren die voor andere gesloten blijven en zorgen voor een verbluffende sfeer, onvergetelijke momenten waarover jaren later nog gesproken wordt

Neem contact op voor de mogelijkheden

Of vul onderstaand formulier in

Werkwijze

Meet and Greet

Onder het genot van een kopje koffie nemen we de wensen, eisen en verwachtingen door

Voorstel

We presenteren het voorstel om te kijken of we daarmee aan de eerste verwachtingen hebben voldaan

Finetunen

De laatste puntjes worden op de welbekende i gezet om niets aan het toeval over te laten

Let the magic begin

Ready, set go !

Laat de onvergetelijke momenten maar komen !

Beyond Your Boundaries International

 

Westhoven 6

6042 NV Roermond ( The Netherlands )

 

info@beyondyourboundaries.nl

www.beyondyourboundaries.nl

 

0031 6 2901 1473

#incentives

#uniek netwerken

#businessclub

#grensverleggend netwerken

#leef, beleef en ervaar

#inspiratiereizen

#better results with happy people

#netwerkreizen

#unieke netwerkevenementen

#bedrijfsreizen