Expeditie Kilimanjaro

Verleg je grenzen en behaal gezamenlijk het ultieme doel!

Beyond Your Boundaries - Expeditie Kilimanjaro

Expeditie Kilimanjaro is er niet zomaar een… het is een uitdaging van jewelste en een herinnering die je de rest van je leven met je mee zal dragen!

 

De Kilimanjaro is 5.895 meter hoog en daarmee de hoogste berg van het werelddeel Afrika. De top van de berg is bedekt met sneeuw en ijs. Dit is ook de enige plaats waar in Afrika ijs en sneeuw wordt aangetroffen. De berg bestaat uit drie uitgedoofde vulkanen namelijk; Kibo Peak met een hoogte van 5.985 meter, Mawenzi Peak met 5.149 meter hoogte en Shira Peak op 3.962 meter hoogte.

 

Het beklimmen van de berg brengt u door een vijftal verschillende landschappen. De klim begint met tropisch regenwoud waar u een scala aan tropische vogels en apen kunt zien, onder meer de zwart-witte colobus aap.

Vervolgens loopt u door een savanne landschap, gevolgd door ‘alpine moorland’ een zogenaamd maanlandschap van alleen zand, steen met hier en daar wat cactussen, lobelia’s en protea’s. 

Aansluitend volgt een woestijn landschap, gevolgd door dikke ijsmuren en vlaktes met sneeuw.

 

U ziet de berg als vanuit het niets opkomen uit de savannes van het Kilimanjaro National Park, een adembenemend gezicht. Het is tevens de hoogste alleenstaande berg van de wereld.

 

De Expeditie Kilimanjaro is volledig verzorgd, waarbij we niet alleen oog hebben voor de klim zelf, maar ook zorgen dat u vooraf geacclimatiseerd bent en achteraf nog even kunt genieten van een van de mooiste avonturen van uw leven!

side kili

Expeditie kilimanjaro

Reisschema

dag 01

Heenvlucht

Vandaag vliegt u naar het adembenemende Africa en kunt op uw gemak inchecken, genieten en uw mede expeditieleden beter leren kennen

dag 02

Acclimatiseren en wennen

U heeft vandaag de tijd en ruimte om te wennen aan het klimaat, u op uw eigen manier voor te bereiden voor de komende intensieve dagen en uw nodige rust te pallen

dag 03

De beklimming van de kilimanjaro

Vanuit het hotel wordt u naar het beginpunt van de beklimming gebracht en gaat u starten met de Machame Route.

Van Machame Gate (1.500 meter) naar Machame kamp (3.000 meter).

 • Duur 6 tot 7 uur, afstand 18 kilometer.
 • De omgeving bestaat uit tropisch regenwoud.

dag 04

De beklimming van de kilimanjaro

Van Machame kamp (3.000 meter) naar Shira kamp (3.700 meter).

 • Duur 5 tot 6 uur, afstand 9 kilometer.
 • De omgeving bestaat uit maanlandschap.

U verlaat het tropische regenwoud en loopt door de steppes omhoog. Na verloop van tijd gaan de steppes over in een rotsachtig landschap met vulkanisch gesteente en cactussen. U ziet tijdens de klim al de besneeuwde top van de Kilimanjaro. De tweede nacht overnacht in Shira Kamp.

dag 05

De beklimming van de kilimanjaro

Van Shira kamp (3.700 meter) naar Lava Tower (4.630 meter) naar Barranco kamp (3.940 meter).

 • Duur 7 uur, afstand 15 kilometer.
 • De omgeving bestaat uit woestijn.

De mooie wandeling brengt u langs de Lava Tower, dit is een rotspunt van ongeveer een honderd meter, ook wel de Haaientand genoemd, hier luncht u. Naar boven wordt de weg steiler en de klim wordt vermoeiender, doorgaans zijn de eerste symptomen van hoogteziekte hier voelbaar. Vanaf de Lava Tower daalt u af naar het Barranco kamp waar u voor de derde keer gaat overnachten. Mocht u hebben geopteerd voor een aanvullende acclimatiseringsdag dan kunt u dit hier doen.

dag 06

De beklimming van de kilimanjaro

Van Barranco kamp (3.940 meter) naar Barafu kamp (4.680 meter).

 • Duur 6 tot 7 uur, afstand 13 kilometer.
 • Het landschap bestaat uit woestijn, sneeuw- en ijsvelden.

U klimt via een steil rotspad omhoog via de barranco muur. Tijdens de klim kunt u genieten van de meest spectaculaire uitzichten. U passeert de Karanga Vallei waar het laatste waterpunt is. Hier slaat u voldoende water in en bewaart u altijd minstens een thermosfles met gevuld met bronwater. Op deze hoogte, waar het vriest, bevriest ook het water. Aangekomen bij het Barafu kamp (Barafu is Swahili voor ijs), worden de tenten opgezet voor de vierde nacht.

dag 07

De beklimming van de kilimanjaro

Van Barafu kamp (4.680 meter) naar Uhuru Top (5.895 meter, top) naar Mweka kamp (2.800 meter).

 • Duur circa 10 uur. De duur van Barafu kamp naar Uhuru Peak bedraagt 5 tot 6 uur en van Uhuru Peak naar Mweka kamp bedraagt 4 tot 5 uur.
 • De omgeving bestaat uit sneeuw- en ijsvelden, maanlandschap.

Rond middernacht maakt u zich op voor vertrek richting het startpunt van de klim naar Stella Point (5 a 6 uur). Hier kunt u later genieten van een prachtige zonsopgang. Aansluitend klimt u verder naar Uhuru Peak (ongeveer 1 a 2 uur en tevens het hoogste punt van Tanzania en Afrika op 5.895 meter hoogte). De tocht naar de top duurt bij benadering zes tot zeven uur. Hierna daalt u af richting Mweka Kamp op 2.800 meter hoogte voor uw laatste overnachting. Dit neemt ongeveer vier tot vijf uur in beslag.

 

dag 08

De beklimming van de kilimanjaro

Van Mweka kamp (2.800 meter) naar Mweka Gate (1.400 meter).

 • Duur: 3 tot 4 uur.
 • De omgeving bestaat uit tropisch regenwoud.

Tijdens de laatste dag van de route daalt u af van Mweka Kamp naar Park Gate.

Mocht u Stella Point of Uhuru Peak hebben gehaald, dan krijgt u bij de in- of uitgang een mooi certificaat met daarop de boodschap dat u het hoogste punt van Afrika hebt bereikt.

 

Wij zorgen er voor dat u na deze enerverende en unieke ervaring kunt genieten van een duik in het zwembad. Dat er een heerlijk koud biertje klaar staat inclusief een heerlijke maaltijd.

dag 09

Nagenieten, ervaringen delen

In de rust en luxe van uw accommodatie kunt u met uw mede expeditieleden nagenieten van uw beklimming van het dak van Afrika. 

dag 10

Terugvlucht

Helaas komt er aan alle mooie dingen een einde, zo ook aan deze onvergetelijke herinnering.

Uw vlucht zal u terugbrengen naar het vliegveld vanwaar u bent vertrokken.

Eenmaal thuis of op kantoor zal iedereen met open mond uw Expeditie Kilimanjaro en de daarbij horende verhalen ademloos aanhoren!

Expeditie Kilimanjaro

Wat verder te weten?

pexels-photo-667205.jpeg

Voorbereiding

Omdat dit een prive beklimming is, heb je het tempo zelf in de hand. Klimervaring is niet perse nodig, maar je moet wel een goede conditie hebben. Je gaat per slot naar een hoogte van 5895 meter!

 

Als voorbereiding is het goed om kilometers te maken, zodat je gewend bent aan langere stukken lopen. De paden op de Kili zijn goed en kennen geen steile afgronden, waardoor je geen last zult hebben van hoogtevrees.

 

Of iemand last krijgt van hoogteziekte is echter moeilijk in te schatten. Gelukkig biedt de Machame route de mogelijkheid om op veel plekken ‘hoog te klimmen en laag te slapen’. Dit helpt bij het voorkomen van hoogteziekte. Daarbij gaan de goede paden geleidelijk omhoog. Niet veel mensen hebben last van hoogteziekte op deze route.

 

Of iemand last krijgt van hoogteziekte is moeilijk in te schatten. Maar omdat je iedere dag ongeveer evenveel stijgt, is de kans op hoogteziekte op deze route relatief beperkt. Om de kans zo klein mogelijk te maken, kan je wel een extra acclimatisatiedag invoegen en de beklimming dus met een dag verlengen. Je lichaam heeft dan meer tijd om te wennen aan het verschil in hoogte.

kilimanjaro-belklimming2-Tanzania

Tips

De beklimming is fantastisch en wij kunnen u verzekeren dat deze u de rest van uw leven bij zal blijven. Ons advies is dan ook om altijd goed georganiseerd aan de beklimming te beginnen. Hieronder vindt u een aantal belangrijke tips die ik u zeker wil aanbevelen. Tevens verhogen deze tips de kans op het bereiken van de top aanzienlijk.

 • Train ten minste twee maanden voor uw vertrek twee tot drie keer per week. De beste trainingen zijn hardlopen of lange wandelingen maken.
 • Train met een rugzak van ten minste vijf kilo. U draagt op tijdens de beklimming zelf ook een rugzak die ongeveer vijf kilo weegt met daarin een lunchpakket, camera, verrekijker, water enz. Als u hier nooit langere afstanden mee heeft gelopen bestaat de kans op (erge) spierpijn in de schouders.
 • Loop uw schoenen altijd in, ga dus nooit met gloednieuwe, niet ingelopen schoenen de berg op.
 • Zorg voor voldoende droge sokken, dit helpt blaren te voorkomen.
 • Neem een zonnebrand mee met een hoge beschermfactor, de voorkeur gaat uit naar factor 25 of hoger, op 3.000 meter hoogte verbrandt u namelijk veel sneller dan normaal.
 • Voor meer energie neemt u muesli repen, en druivensuiker mee (bijvoorbeeld dextro energy).
 • Voldoende warme kleding ( bijvoorbeeld flees).
 • Voldoende waterzuiveringstabletten.
 • Norit tabletten.
 • Een goede zonnebril met UV-filter.
 • Tabletten die hoogteziekte helpen voorkomen, bijvoorbeeld Diamox.
 • Een hoofdlamp, zodat u de handen vrij houdt of een zaklamp.
 • Regenkleding.
 • Een leesboek en eventueel muziek.
 • Drink voldoende water tijdens elke tocht.
 • Loop altijd ontspannen en geniet van de omgeving. Te snel naar boven stijgen verhoogt het risico op hoogteziekte ernstig.

.

top kilimanjaro

Aanvullende informatie

Bedank je gidsen

Volgens de regels van het natuurpark mag niemand zonder gids de berg op. En de kampeer- en kookregels schrijven voor dat de meeste klimmers in gezelschap van ‘ondersteunend personeel’ aan hun tocht moeten beginnen, met gidsen, dragers en een kok. Dankzij deze groep plaatselijke begeleiders, die dus voor je koken, de leukste verhalen vertellen en het kamp opzetten ga je de top te halen! En hoewel deze begeleiding eigenlijk een vereiste is, moet je niet vergeten ze een passende fooi te geven. Ze accepteren zeker ook kleding, waterflessen, schoenen en andere uitrusting die je misschien wilt achterlaten.

 

Luisteren

Hoe goed je je ook hebt voorbereid en hoeveel verhalen je ook hebt gehoord, het belangrijkste is dat je goed luistert. Iedereen acclimatiseert op zijn of haar eigen wijze, dus luister naar je gidsen en naar je eigen lichaam – en let op de berg. Als je moe bent, stop je. Als je je duizelig voelt, drink je water. Als je door een vrouw van zeventig wordt ingehaald, doe je niet moeilijk. Het is geen race naar de top, maar een reis die je voor jezelf onderneemt, dus je kunt er beter maar de tijd voor nemen.

Aanmelden 10 daagse Expeditie Kilimanjaro

Januari 2022 Expeditie Kilimanjaro

Expeditie Kilimanjaro

3.250,-
Excl. b.t.w.

Inclusief

 • Retourvlucht naar Nairobi, Mombassa, Dar Es Salaam of Kilimanjaro
 • 3 of 4 overnachtingen o.b.v. vol pension bij aankomst en na de beklimming
 • Alle kosten m.b.t. de beklimming, visa en aanverwante zaken
 • entreegelden en transfers
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Een geweldige ervaring
 • Nieuwe zakelijke contacten
 • Officieel certificaat voor bereiken van de top (indien gelukt)

Aanmeldformulier

waarom beyond your boundaries?

jouw partner in netwerken en incentive reizen

Personal Touch

Bij ons geen afgebakende kaders, maar een reis die volledig is afgestemd op jullie wensen en eisen! Wij zorgen ervoor dat deze worden ingevuld met een overtreffende trap

Kennis & Ervaring

Waar we de kennis zelf niet hebben, halen we deze bij geselecteerde lokale partners die werken volgens dezelfde principes als die van ons en met een ruime ervaring in het organiseren van de meest geweldige events ben je er zeker van dat al je verwachtingen van begin tot eind worden overtroffen

Magisch

Wij openen deuren die voor andere gesloten blijven en zorgen voor een verbluffende sfeer, onvergetelijke momenten waarover jaren later nog gesproken wordt

Beyond Your Boundaries International

 

Where dreams come true

 

info@beyondyourboundaries.nl

www.beyondyourboundaries.nl

 

0031 6 2470 5056

#incentives

#uniek netwerken

#businessclub

#grensverleggend netwerken

#leef, beleef en ervaar

#inspiratiereizen

#better results with happy people

#netwerkreizen

#unieke netwerkevenementen

#bedrijfsreizen

#Nederlandwereldwijd