Bedrijfsuitje Krakau

Bedrijfsuitje Krakau

Een bedrijfsuitje Krakau is een schot in de roos!

 

We nemen de stad Krakau vaak op in de voorstellen voor onze incentive reizen en bedrijfsuitjes die we maken. En we krijgen dan vaak toch wel een beetje verbaasde gezichten als we met het bedrijfsuitje Krakau als uitermate geschikte bestemming op de proppen komen.

 

Krakau… dat is toch die stad in Polen.. die stad waarvan ik heb gehoord dat het inderdaad zo mooi moet zijn en ik die absoluut wel een keer wil bezoeken… en toch wordt dan (veelal in de privésfeer ) gekozen voor een “veilige” bestemming. Maakt onbekend dan echt onbemind?

 

Maar…… mensen die er eenmaal zijn geweest vragen steevast om nog een keer te gaan of plannen het privé nog een keer!

 

Waarom?? Omdat je het gewoon niet gezien krijgt in een paar dagen en je van de ene verbazing in de andere valt!

 

Welkom in Krakau!! Het Florence van Polen! Een bedrijfsuitje Krakau is een gegarandeerde, succesvolle en adembenemende ervaring!

 

En niet voor niets 4x op rij gekozen tot beste stedentrip bestemming! Een bestemming die je gezien moet hebben.

 

En wij laten hem zien op een manier die je altijd bij zal blijven!

Wat mag je verwachten:

 

Overnachten in de meest geweldige accommodaties!

 

Ontbijt, lunch en diner wordt voor je verzorgd tijdens de complete reis

 

We nemen je mee naar de verborgen parels die de stad of regio te bieden heeft!

 

Proef de traditionele gerechten en de lokale drankjes!

 

Alle transfers en entreegelden zijn inbegrepen

Een bezoek aan Krakau

Trabantjes! durf jij het aan om een rondje te rijden in dit Oostblok erfgoed stuk?

Incentive Krakau

Kielbaski - een stukje Poolse traditie die je geproefd moet hebben!

Wat is er allemaal te doen tijdens een bedrijdsuitje Krakau ?

Waar moeten we beginnen? Krakau heeft echt zo ontzettend veel te bieden dat we eigenlijk aan een paar dagen niet genoeg hebben!

 

Een rijke historie met een hele duistere kant, maar ook ontzettend veel mooie kanten!

De meeste horecagelegenheden per vierkante meter ter wereld!

Gespaard van verwoesting na de Tweede Wereldoorlog en daardoor bomvol cultuur en prachtige gebouwen.

 

Samenvattend…. een plek die je ervaren MOET hebben!

Incentive Krakau

Hip & Happening Kazimierz

Zoutmijnen van Wilieczka

Netwerkreis Krakau

Zapiekanka !!

Netwerkreis Krakau

Auschwitz & Birkenau

Netwerkreizen

Oskar Schindlers Fabriek

Incentive Krakau

Wawel Castle .. met de mythe van de draak!

Incentive Krakau

Industrieel culinair Tytano

Incentive Krakau

De Lakenhallen centraal in de Oude Stad

De Mariakerk met ongelijke torens

Netwerkreis Krakau

Heldenplein in de Joodse Getto

Waarom een bedrijfsuitje Krakau?

Die vraag krijgen we zoals gezegd best vaak.. maar een bezoek aan Krakau heeft echt alles wat een bezoek aan een stad kan bieden!

 

Laten we beginnen met het feit dat Krakau de stad is met de meeste barretjes en restaurants per vierkante meter ter wereld!! Het moet dan toch wel heel gek zijn om geen plekje te vinden dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Van een rustig kunstenaarscafé tot de meest luxe nachtclubs. No probleme en Dzien Dobre.

 

Wil je echt wat cultureels zien en doen dan maak de riemen maar vast want je gaat echt alle kanten op!

 

Kasteel Wawel is het huis van vele voormalige Poolse koningen en gebouwd op de Wawel Heuvel.. eigenlijk het beginpunt en hart van Krakau. Tot 1609 was Krakau de hoofdstad van Polen en daardoor ook de residentieplaats van de Poolse Koningen.

 

In het centrum van Krakau ( Stare Miasto ) kun je je lol helemaal op. De Lakenhallen ligt midden op een van de grootste middeleeuwse pleinen van Europa. Sukiennice is de lakenhal van Krakau. In de hoogtijdagen (15de eeuw) was het een centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, zijde, leder en was uit het Oosten verkocht en de exportproducten textiel, lood en zout uit de Wieliczka-zoutmijn. Tegenwoordig worden er in en rond de lakenhal vooral souvenirs, sieraden en ambachtelijke producten verkocht. 

 

De Mariakerk (of eigenlijk Maria Basiliek) kun je bijna niet missen in Krakau. Met zijn twee ongelijke torens rijst de kerk hoog uit boven het grote marktplein. Vooral de twee torens, met een verschillend ontwerp en een ongelijke hoogte, maken het een herkenbaar gebouw. Vanuit de hoogste toren blaast nog altijd elk uur de trompetter een kort deuntje, de Hejnał. Deze traditie dateert uit de middeleeuwen en er zit een mooie legende aan vast.

 

De Barbakan is een barbacane die zich thans bevindt in het stadspark Planty. Het is een van de weinige overgebleven onderdelen van de verdedigingswerken van Krakau en gaf toegang tot de Florianuspoort en is nu actief als nationaal Museum.

 

Kazinerz – De Joodse wijk in Krakau  – Achter het klatergoud van de Rynek en de Wawelberg ligt de Joodse wijk van Krakau: Kazimierz. Je hoeft niet in Krakau geweest te zijn om deze buurt te kennen. De film Schindler’s List toonde de getto’s van Krakau aan de wereld. Nog steeds is de wijk een beetje bedeesd en beduimeld, de huizen zijn hier minder vlijtig afgestoft dan die in het middeleeuwse centrum. Je komt veel Joodse toeristen tegen, op zoek naar de fabriek van Oskar Schindler (ver buiten de stad) of naar de synagogen rond het Ul Szeroka plein. Lopen door Kazimierz is als grasduinen op oma’s zolder. Souvenirjagers en prullariaverzamelaars maken lange dagen. In bijna elke straat vind je antiek- en rommelzaakjes. Van pispot tot Leninspeldje.

 

Vanuit Kazimierz loop je via de geweldige loopbrug de rivier de Wisla over en kom je terecht in de wijk Podgorze. Dit was gedurende de Tweede Wereldoorlog “omgedoopt” tot de Joodse Getto waarvan je nog veel restanten terug ziet in het straatbeeld. Ook de fabriek van Oskar Schindler, de overbekende Apteka aan het Heldenplein, te herkennen aan de vele stoelen die er zijn geplaatst.

 

Concentratiekamp Auschwitz is misschien wel het meest indrukwekkende aandenken aan de verschrikkingen van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Op rijafstand van Krakau vonden meer dan een miljoen mensen, veelal joden, op verschrikkelijke wijze de dood. Het concentratiekamp is na de oorlog symbool geworden voor de enorme misdaden van het nazi-regime. Voor mensen uit de hele wereld is Auschwitz een belangrijke reden om een bezoek aan Krakau te brengen.

 

Net buiten Krakau, verstopt diep onder de grond, ligt een onvergetelijke bezienswaardigheid: een van de grootste zoutmijnen ter wereld. De mijngangen onder het plaatsje Wielickza zijn in totaal ruim 300 kilometer lang en gaan zo’n 350 meter de grond in. Tegenwoordig wordt er nauwelijks zout meer gewonnen en is de zoutmijn vooral een sprookjesachtig plek waar bezoekers uit de hele wereld naar toe stromen.

 

Na de Tweede Wereldoorlog viel Polen lange tijd onder het communistische Sovjet regime. In Krakau leverde dat veel verzet op onder de intellectuelen en studenten in de stad. Om daaraan tegenwicht te bieden liet de overheid aan de rand van de stad een compleet nieuwe arbeidersstad bouwen naar communistisch ideaal. Het werd Nowa Huta, Pools voor ‘nieuwe staalfabriek’, en later als stadsdeel bij Krakau gevoegd. Als basis van dit nieuwe woongebied werd daar de grootste staalfabriek in Polen neergezet.

 

 

 

 

Vraag hier vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een bedrijfsuitje Krakau

Beyond Your Boundaries International

 

Where dreams come true

 

info@beyondyourboundaries.nl

www.beyondyourboundaries.nl

 

0031 6 5807 3305

#incentives

#uniek netwerken

#businessclub

#grensverleggend netwerken

#leef, beleef en ervaar

#inspiratiereizen

#better results with happy people

#netwerkreizen

#unieke netwerkevenementen

#bedrijfsreizen

#Nederlandwereldwijd